Премиерът Главчев призова президента Радев да изпълни задълженията си по Конституция

Премиерът Димитър Главчев
18.04.2024 / 10:41

Премиерът Димитър Главчев каза, че е изпълнил задълженията си по Конституцията и е направил предложения за промени в състава на служебното правителство. Той призова президента Радев също да изпълни задълженията си по Конституцията, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Главчев обясни, че предложенията са изцяло негови и президентът знае за тях. Той спомена, че е трябвало да изчака комуникация с президента, преди да обяви публично предложението си за смяна на външния министър.

Премиерът Главчев подчерта, че времето до изборите на 9 юни е кратко и Министерството на външните работи играе важна роля в организирането на изборите. Той каза, че няма доверие на двамата министри, които е предложил за смяна, защото те не могат да работят с темпото, което иска. Премиерът Главчев вярва, че трябва да се вземат бързи решения и няма време за чакане. Той също така напомни, че когато е приел поста на служебен министър-председател, е обещал да гарантира, че България ще остане на пътя на европейското развитие.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев