Маринчо Христов бе официален гост на конференция за ученици „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“

...........................................
18.04.2024 / 20:14

Областният управител на Сливен, инж. Маринчо Христов, присъства като официален гост на Националната научна конференция за ученици „Предприемачеството през погледа на младите хора – възможности и мечти“. Това събитие, състояло се между 18 и 20 април, е организирано от СОНИК СТАРТ и Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ в чест на 15 години СОНИК СТАРТ и 75 години от създаването на гимназията. Конференцията беше подкрепена от академичната общност в страната и имаше за цел да насърчи младежкото предприемачество чрез срещи на ученици от различни икономически области в България.

По време на конференцията 29 доклада на ученици от цялата страна бяха представени, като всички те бяха предварително одобрени от над 150 кандидатури. Участниците бяха на възраст между 15 и 18 години, което демонстрира техния силен интерес към развитието на бизнеса и икономиката. Форумът предостави възможност на учениците да получат ценни насоки от хабилитирани лица от уважавани висши учебни заведения, включително проф. д-р Спартак Керемидчиев от БАН, проф. Димитър Синьовски от МГУ "Св. Иван Рилски", доц. д-р Офелия Кънева от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и Румен Стоилов.

Заместник-кметът на Община Сливен Стоян Марков и Ралица Василева, старши експерт в Регионалното управление на образованието (РУО)-Сливен, също присъстваха на събитието. При откриването на конференцията приветствия бяха отправени от областния управител инж. Маринчо Христов, директора на ПГИ Димитър Добрев и самите ментори.

Инженер Маринчо Христов се обърна към участниците с думи на насърчение и вяра в техните способности. Той подчерта важността на предприемаческия дух и неговата роля в прогреса на обществата и света. Като представител на държавата, той заяви интереса на правителството да подкрепя и създава благоприятни условия за младите хора да реализират мечтите си.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев