Общинските съветници ще определят нови правила за движение на електрическите тротинетки в Сливен

...........................................
24.04.2024 / 20:09

На предстоящата сесия на местния парламент ще бъде гласувано частично изменение на общинската Наредба за обществения ред. Основният фокус на промяната е върху нарастващото използване на електрически превозни средства от хора на различни възрасти в града и околните райони. Председателят на парламента, г-н Димитър Митев, обясни, че целта е да се определят правила за тези превозни средства и да се ограничи скоростта им поради потенциалните рискове, които представляват за техните водачи и другите участници в движението, като например автомобили, пешеходци и велосипедисти.

Ако предложенията бъдат одобрени, максималната позволена скорост за електрическите превозни средства в рамките на града и населените места на община Сливен ще бъде намалена до 20 километра в час. Освен това те няма да могат да се движат по тротоари, пешеходни зони или площи, градски градини, площади и детски и спортни площадки. Водачите ще трябва да спазват всички ограничения и забрани, описани в Закона за движение по пътищата. В допълнение към това, правоприлагащите органи ще имат право да задържат електрическите превозни средства като доказателства при нарушения. След плащане на съответната глоба, превозните средства ще бъдат върнати на законните им собственици.

Освен това промените в наредбата включват и по-високи санкции за нарушения, свързани с шума в рамките на общината. Глобите ще бъдат коригирани така, че да съответстват по-точно на тези, определени в Закона за защита от шума в околната среда.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев