Посланикът на Кралство Испания в България бе на посещение в Сливен

...........................................
24.04.2024 / 20:23

Негово Превъзходителство Мигел Алонсо Берио, посланикът на Кралство Испания в България, посети кмета на Сливен Стефан Радев в сградата на Общината. Това бе първата му визита извън София, откакто пое ролята на посланик. Посланикът изрази радостта си от топлото посрещане и сподели, че е забелязал значителен напредък в развитието на града и подобрения в инфраструктурата през последните 30 години, откакто за последен път е бил в Сливен.

Кметът Стефан Радев и посланикът обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на образованието, културата и икономиката. Кметът представи проекта на Община Сливен за Индустриалния парк и потенциала за инвестиции в региона.

Причината за посещението на посланика в Сливен беше откриването на почетния знак за принадлежност на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ към общността на двуезичните центрове съгласно споразумението между България и Испания. Церемонията се проведе в присъствието на Мигел Алонсо Берио, заместник-кмета Пепа Чиликова и Анхел Сантамария Барнола, съветник в отдел „Образование“ към посолството на Кралство Испания в България.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев