Днес Общинският съвет в Сливен проведе редовната си сесия, на която бяха обсъдени 55 точки

Общински съвет Сливен
25.04.2024 / 17:51

Днес Общинският съвет в Сливен проведе редовната си сесия, на която бяха обсъдени 55 точки. Сред одобрените точки бяха годишните финансови отчети на няколко общински търговски дружества, включително „ДКЦ 1 - Сливен“, „ДКЦ 2 - Сливен“, „Дентален център 1 – Сливен“, „Общинска охрана и СОТ - Сливен“ и Индустриалният парк. Съветниците също така подкрепиха актуализацията на бюджета, която включваше преразпределяне на средства за различни проекти, като ремонти, благоустройство на пътища и закупуване на оборудване за спортни съоръжения.

Две общински наредби също бяха изменени и допълнени. Едната засяга обществения ред, докато другата се занимава с местните такси и цени на услугите. Промените включват намаляване на скоростта на електрическите скутери, определяне на зони, където могат да се използват, и налагане на по-високи глоби за нарушителите. Втората наредба има за цел да прецизира дейността на таксиметровите превози и да актуализира цените на някои услуги, като например поставяне на реклами и използване на спортни съоръжения.

Бюджетната прогноза за периода 2025-2027 г. на постъпленията от местни приходи и на разходите за местни дейности също беше приета. Други одобрени точки включват доклад за изпълнението на програмата за развитие на читалищата за миналата година, отчета на общинската програма за закрила на детето за 2023 г. и програмата за тази година.

Разгледани и одобрени бяха и различни предложения за управление и разпореждане с общинска собственост, отпускане на средства и помощи на граждани. Общинският съвет даде съгласието си и представител на община Сливен да участва в Общото събрание на Асоциацията по ВиК, което е планирано за 30 април. Подробните материали за сесията могат да бъдат намерени на следния линк: https://obs.sliven.bg/dneven-red-na-sesiite

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев