Община Сливен подписа споразумение за безвъзмездна финансова помощ по програма "Екологосъобразна мобилност"

Сливен
25.04.2024 / 20:56

На 23 април община Сливен подписа споразумение за безвъзмездна финансова помощ по програма "Екологосъобразна мобилност" на Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът включва сътрудничество между община Сливен, община Ямбол и „Пътнически превози“ ЕООД-Сливен. Основната цел е да се създаде енергийно ефективен обществен транспорт, да се подобри свързаността между градските и селските райони и да се изпълнят екологични и безопасни транспортни мерки.

За община Сливен планираните дейности включват закупуване на пет електрически автобуса, инсталиране на една зарядна станция, внедряване на интелигентна билетна система за продажба и контрол на билети и карти и подобряване на осветлението и сигнализацията на десет пешеходни пътеки.

За община Ямбол се предвижда изграждането на 10 километра велоалеи, разработването на общ план за организация на движението и подобряването на осветлението и сигнализацията на десет пешеходни пътеки.

Проектът е на обща стойност 10 087 061,67 лева, като 7 590 100,50 лева идват от Механизма за възстановяване и устойчивост, има и 579 255,00 лева национално съфинансиране и 1 917 706,17 лева собствен принос от крайните бенефициенти. Всички дейности трябва да бъдат завършени в рамките на двугодишен период.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев