Този уикенд ще се проведе 19-тото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен Камертон“

...........................................
26.04.2024 / 16:21

На 27 април започва 19-тото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен Камертон“. Събитието ще продължи два дни и ще включва участието на рекорден брой 95 деца. Фестивалът има състезателен характер и има за цел да насърчи младите изпълнители и да развие любовта им както към българската, така и към световната популярна музика.

Участниците трябва да изпълнят две песни по време на представянето си, като едната трябва да бъде на български език, а другата е по техен избор. Изпълнителите са разделени на четири възрастови групи, като всеки победител във всяка възрастова група ще получи парична награда. Големият победител ще получи престижната награда Гран При „Цветен камертон“, която включва статуетка и парична сума от 500 лева.

В допълнение към паричните награди, ще бъдат връчени и различни други отличия, включително награди от ЦПЛР – Детски комплекс-Сливен, Общинския съвет-Сливен, областния управител, Регионалното управление на образованието (РИО)-Сливен, Областната дирекция на МВР (ОДМВР)-Сливен, Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ и Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“. Освен това ще бъдат връчени 12 поощрителни награди за класиралите се на четвърто, пето и шесто място във всяка възрастова група, както и 4 награди на „детското жури“.

Журито, което ще оценява изпълненията на участниците, се състои от Хайгашод Агасян, Теди Кацарова и Атанас Стоянов от „БГ радио“. Организатори на фестивала са Община Сливен и Центърът за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс-Сливен.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев