Представиха проекта „Укрепване на капацитета на Община Сливен в областта на социалните услуги и личната помощ“

...........................................
26.04.2024 / 16:33

Екип от проекта „Укрепване на капацитета на Община Сливен в областта на социалните услуги и личната помощ“ представи целите, дейностите и продължителността на изпълнението му. Основната цел на проекта е да осигури плавен и безпроблемен преход към реформи в областта на социалните услуги. Като част от инициативата е създаден Информационно-консултативен център, който предоставя информация относно използването на социални услуги. Центърът се намира в сградата на Центъра за работа с деца на бул. „Стефан Стамболов“ №6, където са ремонтирани и оборудвани три помещения за неговото удобно функциониране.

Проектът предвижда както обучение на специалисти, пряко включени в работата на фронтофиса, така и обучение на доставчици на социални услуги в Община Сливен. Предвидено е и групово и индивидуално супервизия за новоназначените служители. Очаква се 51 лица от община Сливен, участващи в разработването на политики в социалната сфера, да подобрят своите компетенции и умения за предоставяне на висококачествени и ефективни услуги на населението след завършване на обученията.

Проектът се финансира по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, която се съфинансира от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд плюс.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев