Баба даде 4000 лева на ало апаши по схема за измама

Снимката е илюстративна
02.05.2024 / 10:21

Телефонни измамници успешно отнеха приблизително 4000 лева от 93-годишна жена в София чрез сложна схема, включваща представяне като полицейски служител, съобщи NOVA. Измамникът първоначално се представил като главен инспектор Кръстев, който твърдял, че е част от разследване на ужасяващо престъпление, извършено срещу друго възрастно семейство. Той описал подробно травматизиращата сцена, надявайки се да манипулира жертвата си.

След това той казал на жената, че техният предполагаем екип е задържал един от измамниците, който имал списък с телефонни номера, включително нейния. Скоро последвал телефонен разговор, в който измамник се престорил на нейната дъщеря, нуждаеща се от спешна медицинска помощ след автомобилна катастрофа. Жената, вярвайки, че помага на дъщеря си, неохотно събрала 4000 лева и ги предала на измамниците.

Едва след инцидента дъщеря й, която пожела да остане анонимна, разкри измамата и съобщи за нея в полицията. За съжаление, въпреки съобщението, изглежда, че все още няма напредък по случая. Това подчертава важността на повишаването на осведомеността относно тези видове измами и обучението на възрастни хора относно тактиките, използвани от измамниците.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев