Европейският парламент засилва сътрудничеството с демократичните сили на Беларус

Европейски парламент
03.05.2024 / 20:02

Председателят на ЕП Роберта Мецола и ръководителят на Обединения преходен кабинет на Беларус Светлана Цихановская подписаха писмо за намерение във Валета, показвайки ангажимента на Европейския парламент да засили сътрудничеството с демократичните сили на Беларус.

Церемонията се състоя в офиса на Европейския парламент във Валета. Преди подписването председателя Мецола и Светлана Цихановская проведоха двустранна среща, по време на която обсъдиха спешната необходимост демократичният свят да застане твърдо и солидарно с демократичните сили в Беларус.

Президентът Мецола подчерта, че Европейският парламент е решен да укрепи връзките си с Беларус и да подкрепи нейната демократична, независима и свободна борба. Той добави, че Беларус няма да бъде „забравеното кътче на Европа“.

Светлана Цихановская благодари на президента Мецола и членовете на Европейския парламент за подкрепата, която предоставят на беларуските демократични сили и гражданско общество. И двамата лидери призоваха за незабавното освобождаване на всички политически затворници в Беларус.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев