ЕП публикува седмичен бюлетин, за да помогнат на хората да останат информирани за всичко, свързано с изборите

Европейски парламент
03.05.2024 / 20:11

С приближаването на изборите за Европейски парламент през юни пресслужбите на Парламента ще публикуват седмичен бюлетин, за да помогнат на хората да останат информирани за всичко, свързано с изборите. Бюлетинът ще се публикува всеки петък до 7 юни и ще включва важни новини от седмицата.

През май няколко събития ще се случат в сградите на ЕС, включително отворени врати в Брюксел на 4 май и осветяване на емблематични сгради в чест на Деня на Европа на 8 и 9 май. Официалният дебат на Евровизия между водещите кандидати за поста председател на Европейската комисия ще се състои на 23 май.

От 6 до 9 юни европейските граждани ще изберат членове на Европейския парламент. Резултатите ще бъдат достъпни в реално време на уебсайта с резултатите от европейските избори. Журналистите могат също да проследяват резултатите на живо в Брюксел, където пленарната зала ще бъде превърната в зала за пресата.

Европейският парламент стартира втората фаза от кампанията си тази седмица и пусна кратък филм, озаглавен „Използвайте гласа си“, който подчертава колко е важно да гласувате. Допълнителни материали за кампанията са достъпни за изтегляне и използване.

Европейският парламент работи с организации на гражданското общество, за да разпространява посланията си до различни аудитории. Някои от тези организации са подписали споразумение за партньорство, което ги прави комуникационни партньори за европейските избори.

Пресслужбите на Парламента предлагат различни инструменти и ресурси за журналисти, отразяващи европейските избори. Професионални журналисти могат да изпратят своите статии за наградата Daphne Caruana Galizia за журналистика до 31 юли.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев