Спасиха от фалит болницата в Котел

...........................................
04.05.2024 / 12:31

Болницата в Котел бе спасена от фалит. Кметът Коста Каранашев обяви това в личния си профил във Фейсбук, че средствата по сметката на Специализираната болница за рехабилитация в града вече са преведени. Това означава, че служителите на болницата ще получат неизплатените си заплати от 2021 г. насам, уточняват от Община Котел.

Каранашев описва това като най-голямата морална битка, която някога е водил като кмет на общината. Той изразява своята благодарност към бившите министри на здравеопазването проф. Асен Меджидиев, д-р Христо Хинков и проф. д-р Костадин Ангелов за тяхната подкрепа и усилията, които са положили. Специална благодарност кметът отправя и към журналиста Дани Атанасова, която прие каузата като своя лична мисия, както и към жителите на община Котел, които се обединиха в стремежа си да запазят функционирането на лечебното заведение.

Кметът подчертава, че това е рядък пример, в който държавата е успяла да спаси българска болница, и изразява своята признателност към всички, участвали в процеса.

Припомняме, че през април Министерството на финансите одобри финансовата обосновка на Министерството на здравеопазването за предоставяне на безлихвена възмездна финансова помощ в размер на 750 000 лева на болницата за рехабилитация в Котел. Този значителен принос помогна за разрешаването на финансовите затруднения. Срокът за възстановяване на средствата е до 31 юли 2027 г., съобщава bTV.

Снимка: Община Котел
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев