Експерт от полицейска лаборатория катастрофира пиян във Велико Търново, уволняват го

Снимката е илюстративна
05.05.2024 / 20:56

Експерт на 50 години от полицейска лаборатория, специализиран в изследванията на алкохолни проби, претърпя тежка катастрофа тази нощ, след като беше открит с над два пъти законното ограничение на алкохол в кръвта. Инцидентът се случил близо до бензиностанция на една от централните улици във Велико Търново, съобщи БНТ.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) във Велико Търново изрази сериозна загриженост и осъди категорично поведението на 50-годишен експерт в полицейската лаборатория за изследване на алкохолни проби, който катастрофира тази нощ, след като беше открит с над два пъти законното ограничение на алкохол в кръвта.

Служителят, който изглеждал неадекватен, се блъснал в билборд с колата си. При пристигането си, служителите на реда провели тест за алкохол, който показал съдържание от 2,45 промила в кръвта му.

Служителят е задържан за срок до 24 часа. Той ще бъде отстранен от длъжност, докато тече дисциплинарното производство. От полицията заявиха за БНТ, че подобни случаи няма да бъдат толерирани, независимо дали включват униформени или цивилни служители.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев