Ямбол ще отбележи 6 май с литийно шествие, военните паради са отменени в цялата страна

...........................................
05.05.2024 / 21:31

Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия организират тържествено честване на 6 май, Гергьовден. Утринната служба в храм „Св. вмчк. Георги Победеносец“ ще започне в 8:00 часа, а празничната Света литургия ще започне в 9:00 часа.

В 10:30 часа от двора на храм „Св. вмчк. Георги Победоносец“ в квартал „Каргон“ ще тръгне традиционното литийно шествие, водено от Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий и икона с частица от мощите на Свети Георги. Шествието ще следва маршрут: храм „Св. Георги“, ул. „Св. Георги“, ул. „Цар Петър“, ул. „Ивайло“, ул. „Атанас Кратунов“, ул. „Атанас Кожухаров“.

По време на шествието движението на моторни превозни средства ще бъде временно спирано по маршрута, поради което се отправя апел към водачите да проявят търпение или да изберат алтернативни маршрути.

Тази година Денят на храбростта и празника на Българската армия съвпадат със Светлия понеделник след Възкресение Христово. Поради това, по решение на служебния министър на отбраната, военните паради са отменени в цялата страна. Следователно, за първи път, празникът в Ямбол ще протече без участието на ямболския гарнизон. В резултат на това традиционният ритуал по издигане на националния флаг и военният парад в централната градска част на Ямбол се отменят, както е посочено в решението на министъра.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев