Висока оценка получи България в техническите прегледи от тематичните комитети на ОИСР

...........................................
06.05.2024 / 11:24

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов проведе среща с Гита Котари, заместник-директор, и Гандия Робъртсън, старши съветник, от дирекция „Правна“ на Секретариата на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Срещата се състоя по време на заседанието на Съвета на ОИСР на 2-3 май 2024 г. в Париж. В срещата участваха още заместник-министър на външните работи, представители на двете ведомства и посланикът на България във Франция.

Павлов потвърди силния политически ангажимент на страната ни за присъединяване към ОИСР и подчерта ефективната координация между българските институции в процеса. Той подчерта ролята на Министерството на икономиката и индустрията в прегледите от комитетите по корпоративно управление, търговия, защита на потребителите и стомана.

Секретариатът на ОИСР оцени високо постиженията на България в техническите прегледи от тематични комитети на ОИСР. През 2024 г. ще се проведат общо 41 прегледа, като 12 вече са приключили. Всички прегледи се очаква да приключат до края на 2025 г. или най-късно в началото на 2026 г., съобщават от Министерство на икономиката и индустрията.

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев