Димитър Главчев присъства на тържествения водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия

...........................................
06.05.2024 / 15:18

Министър-председателят Димитър Главчев присъства на тържествения водосвет на бойните знамена и знамената-светини на Българската армия на пл. „Св. Александър Невски“ в София и поднесе венец пред паметника на Незнайния воин, съобщиха от Министерски съвет. По-рано същия ден министър-председателят отправи поздравление по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Той подчерта, че страната ни е имала, има и ще продължи да има велики воини и армията ни никога няма да забрави славните битки, водени от нейните генерали, офицери, сержанти и войници.

След тържествения водосвет министър-председателят отговори на журналистически запитвания, като потвърди, че подготовката за предстоящите избори на 9 юни протича гладко. Основната задача на служебното правителство, според Главчев, е да гарантира провеждането на честни и прозрачни избори. Той спомена, че работи в тясно сътрудничество с Централната избирателна комисия, за да постигне тази цел и че всяка седмица се среща с отговорните министри за изборите, за да получи актуализации за техния напредък.

Премиерът изрази увереност, че правителството ще успее да изпълни задълженията си по закона и да предотврати всякакви практики, които биха могли да компрометират честността на изборите. Той подчерта важността на поддържането на доверие в изборния процес и ангажимента на правителството да осигури безпроблемно гласуване за всички български граждани.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев