От 20 май в Сливен започва подаването на заявления за прием в I клас за учебната 2024/2025 година

...........................................
07.05.2024 / 09:35

Община Сливен напомня на родителите, че от 20 май започва получаването на заявления за прием в I клас за учебната 2024/2025 година. Графикът на дейностите по приема е утвърден със заповед на кмета Стефан Радев. Родителите могат да се запознаят с графика на https://priem.sliven.bg:3443/. Ще има три класирания до края на юни.

Родителите трябва да знаят, че свободните места ще бъдат обявени до 12:00 часа на 20 май, а от 13:00 часа същия ден системата ще бъде отворена за регистрация на заявления за прием. Първото класиране ще бъде на 29 май, второто – на 17 юни, а третото класиране – на 26 юни.

Тази година кандидатстването може да се извърши както онлайн, така и на място в училището, за което се кандидатства по първо желание. След третото класиране родителите на незаписаните деца могат да подадат заявления за записване в училищата с оставащи свободни места.

Приемащият орган взема предвид адреса на детето като водещ критерий при приема. Учениците се разпределят в четири групи въз основа на периода на уседналост в низходящ ред, като получават общ резултат от точките по избраните критерии. В случай на равенство, системите за произволен избор на случайни числа определят класирането. Важно е да се отбележи, че при класирането регистрационният номер, датата и часът на регистрация не се вземат предвид.

Община Сливен информира родителите, че след записване на класирано дете, възможността да участват в следващо класиране отпада. Това може да стане само ако детето бъде отписано от училището (документите му бъдат изтеглени) и ново заявление бъде подадено в определените срокове, посочени в графика за прием.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев