Жители на София излизат на протест на булевард Сливница, за да отбележат една година от трагичната смърт на младата двойка Ани и Явор

Снимката е илюстративна
07.05.2024 / 10:43

Жители на столицата излизат на протест на булевард Сливница, за да отбележат една година от трагичната смърт на младата двойка Ани и Явор, които бяха блъснати и убити на място от 18-годишен шофьор. Протестът ще се проведе в сряда от 18:30 часа на кръстовището между бул. "Сливница" и ул. "Русе", където двамата млади хора загубиха живота си, съобщи БНР. Организаторите на събитието са Фондация "Ани и Явор: Ключът е любовта" и Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата".

Протестиращите имат няколко цели: да отдадат почит на Ани и Явор, както и на всички загинали и пострадали в пътнотранспортни произшествия (ПТП) в България, да покажат съпричастност към семействата им и да изразят своята нетърпимост към продължаващата война по пътищата, която отнема толкова много животи и причинява множество наранявания.

Те също така ще отправят призив към обществото за отговорност на пътя и ще апелират към съответните институции за активна работа за подобряване на пътната безопасност. Протестът ще приключи с мирно шествие до кръстовището на бул. "Сливница" и бул. "Константин Величков".

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев