На сцената на зала “Сливен”, на 10 май ще оживеят богатите хармонии и емоционалните мелодии на две изключителни музикални произведения

...........................................
07.05.2024 / 11:33

На 10 май в зала "Сливен" ще бъде представена вдъхновяваща комбинация от две забележителни музикални произведения. Концертът за виолончело от Антонин Дворжак и Симфония №8 „Недовършена“ от Франц Шуберт ще бъдат изпълнени в рамките на 91-ия творчески сезон на Симфоничния оркестър Сливен и фестивала „Майски дни на културата“ „Сливенски огньове“ 2024 г.

Изключителният солист на концерта ще бъде Александър Сомов, известен български виолончелист, който е спечелил световно признание. През 1998 г. той става първият източноевропейски носител на Златния медал - най-високото отличие на Guildhall School. Той редовно свири като гост-солист на виолончелите в Лондонската филхармония и в момента е соло челист на Страсбургската филхармония и професор в Страсбургската академия. Освен това той често ръководи майсторски класове в София, Страсбург, Ringenham (Швеция) и Fleury (Франция).

Симон Павлов, обещаващ млад диригент, ще ръководи оркестъра през цялата вечер. Под неговата палка Симфоничният оркестър на Сливен ще осигури богат и цветен оркестров съпровод, който перфектно допълва изпълнението на Сомов.

Програмата ще бъде допълнена от Осмата симфония на Шуберт, която е високо ценена заради красивата си мелодия и емоционална дълбочина. Тази романтична симфонична пиеса несъмнено ще достави наслада на публиката.

По време на концерта присъстващите ще имат възможност да допринесат за благотворителната кампания на Българския червен кръст за подпомагане на абитуриенти-сираци и полусираци в област Сливен.

Това събитие предлага на любителите на изкуството в Сливен и околността незабравимо изживяване с музикално величие и още една незабравима вечер със сливенските симфоници. Концертът ще започне в 18:30 ч.

Билетите могат да бъдат закупени онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay и на касата на зала „Сливен“ с работно време от 10:00-13:00 ч. и 15:00-17:00 ч.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев