Областният управител на Сливен Чавдар Божурски откри кръгла маса в рамките на Националния фестивал на детската книга

...........................................
08.05.2024 / 19:46

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски откри кръглата маса „Литературният герой на съвременната детска и юношеска литература - трансформации и послания“. Събитието е част от XXVI-ия Национален фестивал на детската книга, който се провежда в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ в Сливен. Кръглата маса събра експерти, работещи в областта на детските и юношеските книги, от България и чужбина.

При откриването областният управител се обърна към участниците с приветствено слово, в което подчерта важността на четенето и книгите, особено в детско-юношеска възраст. Той отбеляза, че въпреки бързия напредък на технологиите, книгите остават ценен източник на знания. Четенето на книги може да предотврати скуката при децата, тъй като ги запознава с различни светове и герои, на които да подражават и чиито ценности да възприемат.

„Децата, които четат книги днес, ще оформят утрешния свят. От нас, възрастните, зависи да възпитаме любов към четенето у тях. А от вас, авторите, издателите, редакторите и всички професионалисти, включени в процеса, зависи да предоставите на тези деца качествени книги с герои, които да следват“, каза Чавдар Божурски.

Директорът на Регионалната библиотека Росица Петрова изрази своята благодарност към областния управител за подкрепата и участието му във форума.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев