На 9 май започва изплащането на "украинската" помощ

Министерски съвет
08.05.2024 / 21:19

От утре, 9 май 2024 г., ще започне изплащането на „украинската“ помощ за земеделците в страната, съобщават от Министерски съвет. Министърът на земеделието и храните Георги Тахов съобщи, че подкрепата в размер на близо 300 милиона лева ще бъде разпределена между повече от 51 000 производители. Секторите животновъдство, плодове и зеленчуци ще получат общо 166 милиона лева, докато производителите на пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед, рапица и маслодайни култури ще получат 129 милиона лева.

Премиерът Димитър Главчев е разпоредил Агенция „Митници“ и НАП да извършат физическа инвентаризация на наличностите на „Лукойл“ в отговор на срещата с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, министъра на икономиката и индустрията Петко Николов и представители на Министерството на енергетиката. Решението следва информацията, предоставена от ръководителите на НАП и Агенция „Митници“, че приходите от ДДС и мита от компанията за февруари са били 90 милиона лева, за март - 40 милиона лева, а за април - 228 милиона лева.

По отношение на случая с болница „Мама и Аз“, премиерът Главчев припомни решението си да изпрати сигнал в прокуратурата и да възложи на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешение за разкриване на лечебно заведение. Той изрази увереност, че агенцията ще проучи щателно всички факти и обстоятелства. Освен това Главчев обяви, че служебният кабинет ще подкрепи педиатричната болница в София, като ще осигури финансиране за закупуване на скенер, рентген, ремонт на интензивното отделение и изграждане на асансьор.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев