Сериозен ръст на събираемостта от „Лукойл“ отчитат от приходните агенции

Министерски съвет
09.05.2024 / 09:45

Приходните агенции съобщават значително увеличение на събираемостта на дължимите от Лукойл данъци, мита и акцизи през последния месец, съобщават от Министерски съвет. Сумите, събрани през февруари и март, бяха съответно приблизително 90 милиона лева и 40 милиона лева. Въпреки това, приходите за българската държава за април надхвърлиха 220 милиона лева. Тези данни бяха представени на министър-председателя Димитър Главчев по време на среща в Министерски съвет с участието на заместник министър-председател Людмила Петкова, вътрешния министър Калин Стоянов, министъра на икономиката и индустрията Петко Николов и ръководителите на НАП и Агенция „Митници“.

По време на срещата беше подчертано, че на представителите на Лукойл е било ясно заявено, че техните финансови задължения по отношение на акцизи, мита, осигуровки, данъци и други плащания няма да бъдат облекчени по никакъв начин и компанията няма да получи никакви предимства. Освен това НАП и Агенция „Митници“ потвърдиха, че към момента на територията на страната не се внася руски петрол.

Премиерът Главчев възложи на Агенция „Митници“ и НАП да извършат физическа инвентаризация на складовите наличности на Лукойл.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев