Ученици посетиха Областната администрация в Сливен като част от инициативата „Управляваме заедно“

...........................................
09.05.2024 / 12:29

Ученици посетиха днес Областната администрация в Сливен като част от инициативата „Управляваме заедно“, която се фокусира върху младежкото самоуправление. Димитър Митев, председател на Младежкия общински съвет в Сливен и ученик в СУ „Константин Константинов“, зае символично позицията на областния управител Чавдар Божурски, докато Христина Филаделфевс, деветокласничка в ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, зае позицията на главния административен секретар Кирил Аврамов.

Димитър връчи на областния управител грамота за участието на областната администрация в инициативата, посветена на младежкото самоуправление. Той представи няколко проблема, които да бъдат разгледани, включително възстановяването на Младежкия областен съвет, Младежкия областен управител и Младежкия омбудсман, както и създаването на ново младежко пространство в Сливен.

Чавдар Божурски покани среща с ръководството на Младежки дом – Сливен и представителите на Младежкия общински съвет, за да обсъдят конкретни възможности за сътрудничество.

Димитър прояви интерес към работата на областната администрация, особено към контрола върху решенията на общинските съвети. Чавдар Божурски обясни, че за периода от предишния му мандат те са върнали около 7-8 решения, целта на които е била да се коригират всякакви грешки, за да не бъдат атакувани.

Областният управител запозна своя млад заместник със своите отговорности и отговори на въпроси по актуални теми, които вълнуват младите хора, като ремонти на ВиК, разпространение на наркотици, незаконна сеч, пътнотранспортни произшествия и други.

Денят на младежкото самоуправление се провежда в партньорство между Областна администрация Сливен и Младежки дом.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев