Министърът на отбраната Атанас Запрянов отдаде почит на военнослужещите, тяхната служба и готовност да защитят родината

...........................................
09.05.2024 / 13:01

На 6 май, Деня на храбростта и празник на Българската армия, министърът на отбраната Атанас Запрянов отдаде почит на военнослужещите, тяхната служба и готовност да защитят родината. Той подчерта важността на празника и необходимостта да се отдаде дължимото уважение към труда на военнослужещите.

На тържествения ритуал пред паметника на Незнайния воин присъстваха президентът Румен Радев, министър-председателят Димитър Главчев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Въоръжените сили, представители на държавното ръководство, на Дипломатическия корпус, както и на военно-патриотични съюзи, съобщиха от Министерство на отбраната. Водосветът на бойните знамена и знамената-светини беше отслужен от наместник-председателя на Светия Синод на Българската православна църква Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.

Министър Запрянов благодари на парламентарно представените партии за решението да увеличат заплатите на военнослужещите. Очаква се бюджетът за отбрана да нарасне на 2,5% от БВП, както е предвидено в Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили на Република България - 2032. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов благодари на всеки генерал, адмирал, офицер, сержант, старшина, войник, матрос и цивилен служител в Българската армия за техния професионализъм, отговорност и дисциплина.

Денят на храбростта и празникът на Българската армия беше отбелязан с празнични концерти на представителните военни оркестри и оркестрите на военните формирования в различни гарнизони.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев