Чавдар Божурски издаде днес заповед във връзка с организацията и провеждането на изкупната кампания на черешовата реколта

Череши
10.05.2024 / 18:15

Областният управител на Сливен, Чавдар Божурски, издаде заповед относно организацията и провеждането на кампанията за изкупуване на черешовата реколта. До 31 май кметовете на общините трябва да определят местата за изкупуване на череши и да предоставят тази информация на Областната администрация, както и на ангажираните с контрола органи: ОД на МВР – Сливен, и Регионалния отдел „Метрологичен надзор“.

Изкупуването на череши ще се извършва между 9:00 и 20:00 часа, като извън тези часове дейността е забранена. Директорът на ОДМВР – Сливен, трябва да осигури ежедневен контрол на пунктовете за изкупуване на череши. Кметовете на общини, кметовете на населени места и началниците на РУ „Полиция“ трябва да организират засилена охрана на черешовите градини.

Заповедта също така препоръчва на ТД на НАП, РО „Метрологичен надзор“ и ОДМВР да разработят графици за комплексни проверки на търговските субекти, действащи като посредници в изкупуването. Тези проверки трябва да се съсредоточат върху финансовите задължения на държавата към тези субекти, както и върху проверките на измервателните уреди в пунктовете за изкупуване.

Целият текст на заповедта може да бъде намерен в прикачения файл.

Прикачени файлове към новината

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев