Димитър Главчев и водената от него делегация се поклониха на светите мощи на св.св. Кирил и Методий в Света гора

...........................................
10.05.2024 / 18:35

Министър-председателят на България, Димитър Главчев, посети Света гора заедно с ръководена от него делегация и Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий. Това събитие е голямо уважение и показва добрата връзка между нашата страна и духовната общност там.

Те се поклониха на светите мощи на св. св. Кирил и Методий в манастира, съобщиха от Министерски съвет. Това се случва рядко и е голяма чест. Мощите бяха извадени от специалната стая, където се съхраняват, и бяха показани на делегацията.

Министър-председателят благодари на духовните лидери на Света гора за помощта им при донасянето на мощите на светите братя в България преди две години. Много хора дойдоха да видят и да се помолят пред мощите.

По време на посещението те говориха за добрата работа между България и Света гора. Няма проблеми с разрешенията за живеене или посещение там за българите. Министър-председателят обеща да поддържа силни връзки с Атон.

Той получи специален подарък от Света гора, който да му напомня за тяхното приятелство. Посещението продължава с празнуване на манастирския празник на Св. Вмч. Георги Зограф.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев