Премиерът на България, Димитър Главчев, се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

...........................................
10.05.2024 / 18:47

Премиерът на България, Димитър Главчев, се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Те говориха за това колко добре хората от различни култури живеят заедно в нашата страна, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет. Главният мюфтия каза, че това е добър пример за другите държави.

Те също така обсъдиха колко е важно да учим децата си да разбират и уважават различните култури и обичаи. Министърът на образованието, проф. Галин Цоков, присъстваше на срещата и говори за училищата, където се преподава ислям. Тези училища учат децата на предмети според учебната програма, одобрена от Министерството на образованието.

Главният мюфтия сподели как се обучават децата в тези училища и как се комбинира светското образование с религиозното. Те също така говориха за възможността за създаване на ново училище в София. Премиерът Главчев обеща помощ от правителството за бързо завършване на необходимите стъпки за създаване на училището.

Накрая те обсъдиха възможността Висшият ислямски институт да стане висше училище. Министър Цоков обясни какво трябва да направят, за да станат това.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев