Започва процедура по изготвяне на проект по разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт „Малко Търново“

...........................................
10.05.2024 / 20:15

Премиерът на България, Димитър Главчев, проведе среща с отговорните институции за започване на проект за разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Малко Търново“. На срещата присъстваха вътрешният министър Калин Стоянов, регионалният министър Виолета Коритарова-Касабова, екологичният министър Петър Димитров, зам.-министърът на финансите Стефан Белчев, шефът на агенция „Митници“ Георги Димов, председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и кметът на Малко Търново Илиян Янчев, съобщиха от Министерски съвет.

Кметът благодари на премиера за бързата реакция на правителството и желанието на всички включени институции да помогнат за разширяването на пункта. Илиян Янчев обясни, че пунктът е много важен транспортен коридор между България и Турция и също така служи като свързваща точка по международния път Е-87 между ГКПП „Дуранкулак“ на границата с Румъния и ГКПП „Малко Търново“ по Черно море.

След няколко дни агенция „Митници“ ще изготви техническата спецификация за проекта за разширяване на пункта и след това процесът ще започне да преминава през съответните институции.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев