Паметници в над 60 града в Европа бяха осветени с послания, насърчаващи хората да гласуват на изборите за Европейски съюз

Европейски парламент
10.05.2024 / 20:26

Паметници в над 60 града в Европа бяха осветени с послания, насърчаващи хората да гласуват на изборите за Европейски съюз (ЕС), които ще се проведат от 6 до 9 юни. Сред забележителностите, които участваха, бяха Триумфалната арка в Париж, Колизеумът в Рим и Гранд Плас в Брюксел. Лозунгът на кампанията „Използвайте гласа си. Или други ще решат вместо вас.“ беше показан заедно с европейското знаме.

Европейският парламент и националните и местните власти имаха за цел да изпратят послание за единство до 440 милиона европейски граждани, като подчертаха значението на тези избори за оформянето на бъдещето на Европа. Осветяванията се състояха в градове в целия континент.

Денят на Европа, който се отбелязва на 9 май, почита мира и единството в Европа. Празникът отбелязва годишнината от историческата „Декларация на Шуман“, която предлага нова форма на политическо сътрудничество в Европа, което прави невъзможно войната между европейските нации. Тази идея се счита за начало на днешния Европейски съюз.

За повече информация относно европейските избори и дейностите на Европейския парламент, моля, проверете материала за информация за изборите в Европейския парламент.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев