Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола посети Киев

Европейски парламент
10.05.2024 / 20:36

Председателят на Европейския парламент, Роберта Мецола, посети Киев на 9 май 2024 г., за да покаже постоянната подкрепа и ангажираност на Европейския парламент към Украйна и нейния европейски път. Тя се срещна с президента на Украйна Володимир Зеленски, министър-председателя Денис Шмихал, направи обръщение към Върховната рада на Украйна и се срещна с нейния председател Руслан Стефанчук.

Председателят на ЕП Мецола и президентът Зеленски обсъдиха преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС, предстоящата среща на върха за мира в Швейцария и подкрепата на Европейския парламент за мирния план от 10 точки на президента Зеленски. Те също така обсъдиха противовъздушната отбрана, санкциите срещу Русия и използването на замразените руски активи за отбраната и възстановяването на Украйна.

Председателят Мецола беше удостоена с Орден за заслуги първа степен от президента Зеленски. Тя се ангажира да помогне на Украйна да напредне във всички необходими стъпки по европейския си път и да остане непоколебима в подкрепата си за Украйна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев