Носителят на наградата "Аргира Жечкова" за 2024 г. е Росица Делчева

...........................................
11.05.2024 / 10:51

Носителят на наградата "Аргира Жечкова" за 2024 г. е Росица Делчева, уважаван учител по биология и здравно образование в Природо-математическата гимназия "Добри Чинтулов" в Сливен. Тя беше номинирана за тази престижна награда от комитет, състоящ се от нейни бивши и настоящи ученици, както и колеги и родители, които я подкрепиха.

Росица Делчева е висококвалифициран професионалист в своята област и активен член на общността. Тя има повече от 17 години опит в гимназията, където е известна със своя ангажимент за непрекъснато учене и отдаденост към своите ученици. Една забележителна инициатива, водена от г-жа Делчева, е нейната щедра финансова подкрепа за уебсайта nauka.bg, което й дава доживотен абонамент. Тя реши да сподели този ресурс със своите колеги, осигурявайки им достъп до безценни образователни материали, които могат да използват, за да обогатят учебния опит на своите ученици.

Под ръководството на г-жа Делчева нейните ученици участват активно в различни проекти, благотворителни събития и обществени услуги. Те редовно участват в акции за кръводаряване, набиране на средства за закупуване на животоспасяващи кувьози и други благотворителни начинания. Освен това те участват в екологични инициативи и изследователски проекти, демонстрирайки своя ангажимент да бъдат активни членове на тяхната общност и да допринасят положително за света около тях.

Упоритата работа и всеотдайността на г-жа Делчева са довели до многобройни успехи на нейните ученици. През годините те са спечелили множество отличия и признания на престижни олимпиади, състезания и конкурси на национално ниво. Г-жа Делчева специално се фокусира върху подкрепата на студенти с изявени интереси и задълбочено разбиране на биологията. Тя насърчава тяхното любопитство чрез изследване на допълнителни литературни източници и надграждане на техните знания отвъд стандартната учебна програма. Като резултат от нейното ръководство тези студенти придобиват уменията и знанията, необходими за успех в национални олимпиади и състезания.

Тържествената церемония по награждаването ще се проведе на 23 май от 18:00 часа в зала „Сливен“. Събитието ще включва изпълнения на Симфоничния оркестър на Сливен под диригентството на Ивайло Кринчев, със солисти Даниела Дякова – мецосопран, и Иван Момиров – тенор.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев