Ежегодният празник на село Жеравна се провежда днес

...........................................
11.05.2024 / 13:39

Днес, 11 май, се провежда ежегодният празник на село Жеравна, организиран от Община Котел и кметството на селото. Този празник е в чест на храмовия празник на местната църква „Свети Николай Летни“, който обикновено се отбелязва на този ден.

Съботната програма започна в 10:30 часа в местността „Добромерица“, където се състоя футболен мач между младежи и ветерани. От 12:30 часа на две места – асфалтов площад в Жеравна и в местността „Добромерица“ бе раздаден курбан за здраве. Музикално-забавната програма, придружена от танци и хоро сред природата, започна в 13:00 часа в местността „Добромерица“ с участието на оркестър „Преслав“.

На 18 май, събота, от 10:00 часа в село Пъдарево ще се проведе традиционният празник „Пролетни игри и обичаи“. Участие в програмата ще вземат ученици от Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел, самодейният младежки танцов състав „Луди Млади“ при народно читалище „Пробуда – 1931г.“ в село Чубра, певческа група „Мокренки“ при народно читалище „Просвета – 1919“ в село Мокрен и кукерски състав при народно читалище „Пробуда – 1940“ в село Калипетрово. Децата от местната детска градина „Вела Пеева“ в село Пъдарево ще представят специална програма, подготвена за празника. Събитието се организира от Община Котел и кметството на село Пъдарево.

Още снимки от новината

...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев