Сливенската областна болница прие вчера още едно дете със симптоми на хранително отравяне

МБАЛ "Д-р Иван Селимински" Сливен
12.05.2024 / 11:28

В детското отделение на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен вчера беше прието още едно дете със симптоми на хранително отравяне, като общият брой на засегнатите деца достигна 48 от детска градина "Елица" в града. Началникът на отделението д-р Люба Бъчварова потвърди пред БНР, че симптомите включват стомашни болки и повръщане. Две от децата остават под наблюдение в болницата, докато другите три са лекувани в спешното отделение и са освободени.

Д-р Бъчварова обясни, че приетите деца не са били в критично състояние, като прогнозата е, че ще се възстановят напълно без сериозни последици. Тя също така спомена, че едно дете е било прието в отделението в неделя, след като е имало оплаквания от повръщане в предишните дни. Друго дете, което е било прието в събота вечерта, е било диагностицирано с пневмония и не е свързано със стомашния проблем.

От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) са взети проби както от персонала, така и от храната, консумирана от децата. Официалната информация гласи, че на 8 май децата са яли печени сандвичи с яйце и сирене. Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) също е взела проби от храната и повърхностите в кухнята. В понеделник и вторник са обявени за неприсъствени дни за децата, а резултатите от пробите на РЗИ се очакват във вторник. Доставката на храна за детската градина ще бъде осигурена от друга кухня, докато ситуацията не бъде разрешена.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев