Задържаха собственика на бойния пистолет, използван от 11-годишен на парти в Арбанаси

Снимката е илюстративна
13.05.2024 / 10:50

Собственикът на бойния пистолет, използван от 11-годишния син на депутат за стрелба по 12-годишно момиче по време на парти в Арбанаси, е задържан за 24 часа, съобщи БНР. Досега не му е повдигнато обвинение и той не е давал показания. Инцидентът се случи пред свидетели, включително поне 15 възрастни и деца.

Децата намерили пистолета на пейка и си помислили, че е играчка, преди да произведат изстрел с него. Прокуратурата няма да търси наказателна отговорност от родителите за липса на надзор, но ще информира Агенцията за закрила на детето. Районната прокуратура във Велико Търново образува досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетно лице и за съхранение на огнестрелно оръжие, което не е съгласно регламента.

Наказанието за тези престъпления може да достигне до 6 години затвор за първото и между 3 и 10 години за второто. Всички присъстващи при инцидента са били обект на натривки и са назначени експертизи. Момичето, което е било простреляно в десния крак, е претърпяло операция и е в стабилно състояние. Бизнесменът Димитър Бонзов, чиято собственост е оръжието, е законният му притежател.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев