Криминална хроника Сливен - 13.05.2024 г.

Полиция Сливен
13.05.2024 / 15:40

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА ОД МВР-СЛИВЕН: ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06:00 ЧАСА НА 10.05.2024 Г. ДО 06:00 ЧАСА НА 13.05.2024 Г.

 

Сливен: Трима криминално проявени мъже са задържани за кражба на пари и стоки от складови помещения на фирма в индустриалната зона на град Сливен. Сигналът е получен на 5 май. По данни на заявителя е извършена кражба на парична сума около 900 лева и различни марки цигари на стойност около 20 000 лева. След проведени издирвателни действия са задържани трима мъже от град Сливен на 36, 32 и 44 години. Доброволно са предали част от инкриминираните вещи. Работа по образувано досъдебно производство продължава.

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при операция срещу наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен, проведена през почивните дни.

Екипи на РУ-Сливен са извършили проверка на 35-годишен мъж на ул. „Булаир“ в гад Сливен, който доброволно е предал пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин. Задържане е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Екип от участък „Петолъчка“ е извършил проверка на лек автомобил „Форд“ в село Желю войвода. В автомобила е намерено пликче, съдържащо кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Задържан е мъж на 31 години. Образуван е досъдебно производство.

В хода на операцията в помещение към жилищна сграда в град Сливен, обитавано от мъж на 40 години, полицейските служители са намерели и иззели материали за производство на наркотични вещества. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

Служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали 18-годишен за причиняване на телесна повреда. На 10 май той е нанесъл прободна рана на 44-годишен мъж. Двамата са в роднински отношения и живеят на един адрес в кв. „Надежда“. Пострадалият е откаран до болнично заведение в град Сливен и настанен за лечение. Образуван е досъдебно производство.

На 12 май е задържан 57-годишен мъж, който е отправял закани за саморазправа към жена на 51 години, с която са били в близки отношения. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 май е задържан мъж на 25 години, който е нанесъл побой и причинил лека телесна повреда с нож на 23-годишна жена, с която живеят на семейни начала. Сигналът е получен в 03:12 часа. На място са се отзовали незабавно служители на участък „Надежда“. Мъжът е задържан за 24 часа. На жената е предложена правна помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

40-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат” е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 13 май в 02:55 часа на бул. Г.Данчев” в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Служители на РУ-Сливен работят по сигнал за кражба на кабели от товарни автомобили. През нощта на 11 срещу 12 май неизвестен извършител е срязал и откраднал мостови кабели и кабели за захранване от товарни автомобили /влекачи/ и полуремаркета към тях /цистерни/. Превозните средства са били паркирани на обособен паркинг в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

75-годишен мъж от град Сливен е подал заявление за кражба на лични вещи и пари. На 10 май заявителят е установил, че от връхната му дреха е откраднат портфейл с лични документи, пари и дебитни карти. По случая се извършват издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувано е досъдебно

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел при проверка на лек автомобил „Ауди А3“ в рамките на операция по линия „Наркотици”, провеждана на територията на ОДМВР-Сливен през почивните дни. Автомобилът е спрян в село Градец. В него е намерена опаковка, съдържаща кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на амфетамин. Водачът е мъж на 34 години от същото населено място. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултата. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Нова Загора: В хода на специализирана операция по линия „Наркотици“ полицейски служители на РУ-Нова Загора са иззели различни опаковки, съдържащи вещества, които при теста са реагирали на хероин и метамфетамин. Задържан е мъж на 40 години. Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция“ и участък „Кв. Шести“ към РУ-Нова Загора. Образувана е досъдебно производство.

Твърдица: На 10 май, около 21:30 часа, в РУ-Твърдица са се явили двама мъже на 57 и 51 години от същото населено място. 57-годишният мъж си е признал, че е прострелял с арбалет своя 51-годишен съгражданин. Мъжът е ранен в областта на ръката без опасност за живота. Извършителят е задържан за 24 часа. Арбалетът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство.

_________________

За дните от 10 до 13 май на територията на ОДМВР-Сливен са съставени 374 актове за административно нарушение, фишове и ел. фишове за нарушения на ЗДвП, КЗ и по линия на КОС и Териториална полиция.

Екипи на групи „Патрулно-постова дейност“ към районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица и сектор „Пътна полиция“ са се отзовали на 116 сигнала от граждани и от тел. 112 и граждани за битови скандали, неправилно паркиране, нарушаване на нощната тишина и други. Съставени са 3 протокола за предупреждение.

Няма положителни резултати от направените 213 проби за употреба на алкохол, два положителни резултата за употреба на наркотици от направените 6 проби, за което са образувани досъдебно и бързо производство.

Регистрирано е едно ПТП с в град Шивачево. Взето е отношение по Закона за движение по пътищата.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

На 12 май, около 15:30 часа, в ОДЧ РУ-Нова Загора е получен сигнал за възникнал пожар в жилищна постройка, намираща се във вилната зона на с. Ценино, общ.Нова Загора. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора.

Постройката се е срутила в по - голямата си част, изгоряла е напълно покривната конструкция, както и битови вещи. В резултат на пожара е пострадал и мъж на 86 години, който е бил откаран до ЦСМП -Сливен с изгаряния, като за същият към момента няма данни да е с опасност за живота. Стойността на щетата и причината за пожара са в процес на изясняване.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев