Сливенският клуб по акробатика „Стефан Данчев“ взе участие в Международния турнир „Акро Къп Бургас“

...........................................
13.05.2024 / 15:12

589 акробати от 17 държави участваха в Световната купа по спортна акробатика, която се проведе в Бургас от 10 до 12 май. Събитието се състоя успоредно с Международния турнир „Акро Къп Бургас“. Участниците бяха от Австралия, Армения, Азербайджан, Белгия, Канада, Германия, Великобритания, Израел, Ирландия, Исландия, Казахстан, Молдова, Полша, Словакия, Украйна, Съединените щати и България.

Сливенският клуб по акробатика „Стефан Данчев“ също взе участие и демонстрира високо ниво на представяне.

При възрастовата група от 11 до 16 години женската тройка, съставена от Петя Георгиева, Деница Пашалова и Мириям Мехмедов, спечели сребърни медали в съчетание с темпо и в многобой.

Във възрастовата група от 8 до 16 години Ивон Николова, Евелина Николова и Дария Караджова завоюваха бронзови медали. От 8 до 15 години Анна Василева и Гергана Топчиева, Нели Гавова и Десислава Георгиева спечелиха бронз, съответно в балансирана и темпова комбинация.

Симона Петрова, Габриела Василева и Мия Недкова също спечелиха бронз в балансирана комбинация. Тази възрастова група успя да спечели и купа.

Треньорите на клуба Виолета Бинева и Елеонора Петрова поздравиха всички медалисти и останалите участници за тяхното достойно представяне. Те казаха: „Браво на всички медалисти! Браво и на всички деца без медал, но с достойно представяне и на крачка от медалите. Продължаваме борбата! Помнете, че падането е опит, борбата е характер, да не се отказваш, е живот!“

Атрактивното събитие се проведе в новопостроената спортна зала „Арена Бургас“. Организатори на шампионата бяха Българската федерация по спортна акробатика, клуб по спортна акробатика „Черноморец“ и Община Бургас.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев