Завършва концертният цикъл „Камерна музика в галерия „Нова“

...........................................
13.05.2024 / 14:53

Завършва концертният цикъл „Камерна музика в галерия „Нова““ в сътрудничество между Симфоничен оркестър-Сливен и Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен. Последното събитие, под надслов „Виенски класицизъм“, ще се състои на 16 май от 18:30 часа в галерия „Нова“.

Вълнуващите произведения на Волфганг Амадеус Моцарт и Лудвиг ван Бетовен ще бъдат изпълнени от трио Марта Бонева /цигулка/, Маринела Карагьозова /виола/ и Цвета Латровалиева /виолончело/. Дивертиментото за струнно трио на Моцарт е уникално произведение в неговото творчество - първата и единствена по рода си творба, написана за скромния ансамбъл от цигулка, виола и виолончело. Това е монументална творба, която олицетворява непреходния гений на автора си и служи като мост между миналото и бъдещето.

Дуетът „с две задължителни очила“ на Бетовен е хумористично озаглавено произведение, посветено на композитора и неговия близък приятел Николаус Змескал. Изпълнява се на виола и виолончело и е шеговит коментар за тяхното лошо зрение и необходимостта от два чифта очила, за да изсвирят парчето заедно.

Графичният дизайн на афишите отново е дело на талантливите ученици от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен. Посещението на събитията е безплатно за ученици и учители от гимназията. Билети могат да бъдат закупени на касата на зала „Сливен“, а допълнителна информация може да бъде получена чрез обаждане на телефон 0878893489.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев