Главчев: Служебният кабинет работи за организирането на честни и прозрачни избори

...........................................
15.05.2024 / 15:34

Служебното правителство стриктно спазва действащите разпоредби за провеждане на избори и работи неуморно за осигуряване на честен и прозрачен изборен процес. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев по време на среща с председателя на борда на директорите на „Transparency International“ Франсоа Валериан и изпълнителния директор на българското представителство на организацията, Асоциация „Прозрачност без граници“, Калин Славов.

Премиерът Главчев оцени международния авторитет на „Transparency International“ и приветства ангажираността на организацията към прозрачността на изборния процес. Бордът на директорите изрази подкрепата си за усилията на правителството за гарантиране на честността на изборите и подчерта важността на международното наблюдение.

Борбата срещу корупцията беше друга важна тема в разговора. Премиерът Главчев подчерта потенциала за по-задълбочено сътрудничество в рамките на Националния съвет по антикорупционни политики и Гражданския съвет към него. Представителите на „Прозрачност без граници“ и премиерът споделиха виждането, че активното участие на институциите, гражданското общество и гражданите е от решаващо значение за ефективната борба с корупцията.

От „Прозрачност без граници“ поздравиха премиера за напредъка на България към членство в ОИСР, където почтеността е ключов фактор. Премиерът Главчев отбеляза, че след срещата му с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман в Париж, страната ни е поставила конкретни срокове за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев