Над 600 абитуриенти ще дефилират в Ямбол под празнична арка

Абитуриенти
15.05.2024 / 18:26

Тази година до община Ямбол ще бъде инсталирана празнична арка и специален кът за снимки за абитуриентите. Има общо 630 завършващи ученици от 12-те средни училища и гимназии в града. Кметът Валентин Ревански изпрати приветствие до абитуриентите и учителите, в което ги насърчи да преследват мечтите си и да продължават да учат и да се развиват.

Абитуриентските балове ще се състоят на 23-ти и 24-ти май, като дефилетата ще преминат през централната част на града. На 23 май абитуриентите на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“, Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ и Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Н. Й. Вапцаров“ ще минат под арката след 18:30 часа. На 24 май между 18:00 и 19:00 часа ще дефилират завършващите на Профилирана гимназия „Васил Левски“, Природо-математическа гимназия „Атанас Радев”, Средно училище „Св. Климент Охридски“, Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“, Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето”, Спортно училище „Пиер дьо Кубертен“, Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ и Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии.

Сборните пунктове за абитуриентите ще бъдат близо до Община Ямбол, включително до храм „Свети Николай Чудотворец“, НЧ „Съгласие-1862“, Сити-център, МОЛ-Ямбол и „Вилтон-център“.

За безопасността на празнуващите ще бъде въведена временна организация за движение по улиците, водещи до ресторантите, където ще се проведат официалните бални вечери. Общината призовава всички абитуриенти да шофират внимателно и да избягват нарушения на пътя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев