Ясни са носителите на тазгодишните награди на Община Ямбол по случай 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий

...........................................
15.05.2024 / 18:38

Ясни са носителите на тазгодишните награди на Община Ямбол по случай 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Носителите на наградите са определени от специализирани комисии, съгласно Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол.

Пет са наградите на името на Ради Иванов Колесов, които се дават за високи постижения или цялостна, високо професионална дейност в областта на просветата. Носителите са Галина Митраджиева - старши учител в Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Георги Георгиев - старши учител в Основно училище „Петко Р. Славейков“, Теодора Добрева - старши учител в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Дафинка Попова - старши учител в Профилирана гимназия „Васил Левски“ и педагогическият колектив на Профилирана гимназия „Васил Левски“.

Две са наградите на името на Жорж Папазов за високи постижения или цялостна, високо професионална дейност в областта на културата. Тази година те са присъдени на актьора Кольо Пехливанов и създателя и ръководител на театрална трупа „Палечко“ София Карастоянова.

С Почетния знак „Герб на Община Ямбол“ са удостоени актьорът в Драматичен театър „Невена Коканова“ Вълчо Янев, актрисата в Държавен куклен театър „Георги Митев“ Жулиета Николаева, Дружеството на ямболските писатели, Директорът на ПГЗ „Христо Ботев“ инж. Тодор Тодоров, както и Диана Димитрова - старши учител в ЕГ „Васил Карагьозов“, Светла Ганева - старши учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Йорданка Тошкова - старши учител в ОУ „П. Р. Славейков“ и Милена Колева - старши учител в ОУ „Николай Петрини“.

Наградите ще бъдат връчени на специална церемония, която ще се проведе на 22 май от 17:30 часа в Културно-информационния център „Безистен“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев