11 сливенски училища участваха в тазгодишното общоградско състезание „Чета и пиша правилно“

...........................................
16.05.2024 / 19:48

11 сливенски училища участваха в тазгодишното общоградско състезание „Чета и пиша правилно“, което се проведе в зала „Сливен“. Състезанието включваше деца от I до VII клас, които се състезаваха в различни по вид задачи.

Състезанието се проведе в два етапа. Първият етап започна с ученици от IV и V клас, които писаха диктовки. Учениците от VI клас трябваше да редактират текст, а седмокласниците имаха за задача да напишат есе на тема „Човек вижда толкова, колкото знае“. Първият етап завърши с решаване на кръстословица.

Вторият етап включваше ученици от I до III клас. Техните задачи бяха прочитане на непознат текст бързо, правилно и изразително, изпълнение на произведение на сливенски автор и преписване на непознат текст правилно и красиво.

Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави децата за участието им и учителите за добрата им подготовка. Тя изрази своята благодарност към Община Сливен за организирането на това традиционно събитие и насърчи децата да продължават да учат и да бъдат любознателни. Председателят на журито Веселина Тонева също пожела успех на всички участници и благодари на Община Сливен за организацията на събитието.

Всички деца получиха грамота за участие и книга, а победителите ще бъдат наградени на 24 май, заедно с други изявени деца и ученици. Организатор на състезанието „Чета и пиша правилно“ е Община Сливен, в партньорство с Постоянната общинска комисия по образование, наука, култура и вероизповедания, РУО и Института по български език към БАН.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев