Невяна Митева прие копията на акредитивните писма на новия извънреден и пълномощен посланик на Китай в България Дай Цинли

...........................................
17.05.2024 / 20:36

Заместник-министърът на външните работи Невяна Митева днес прие копията на акредитивните писма на новия извънреден и пълномощен посланик на Китайската народна република в Република България Н. Пр. Дай Цинли. Тя поздрави посланик Дай по случай нейното назначение и изрази надежда, че като първата жена посланик на Китай в България, тя ще вдъхне нов живот на двустранния диалог и ще работи усилено за укрепване и разширяване на сътрудничеството между двете страни.

Заместник-министърът изрази увереност, че двете страни ще положат усилия за укрепване на традиционно отличното си партньорство в контекста на отбелязването през 2024 г. на 75 години от установяването на дипломатически отношения между България и Китай. По време на срещата бяха обсъдени текущите въпроси в двустранния дневен ред, включително перспективите за засилване на търговско-икономическото сътрудничество, увеличаване на българския износ за Китай, насърчаване на студентския обмен, стимулиране на туризма и други. Двете страни оцениха положително досегашното сътрудничество и се съгласиха, че е необходимо да се продължи практическото и резултатно взаимодействие между България и Китай във всички области от взаимен интерес.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

Снимки: Министерство на външните работи
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев