В Сливен започна детски пролетен плувен турнир

...........................................
18.05.2024 / 12:24

В ОУ "Елисавета Багряна" започна "Пролетният плувен турнир" - Сливен 2024, организиран от Клуба по плуване "Сливен 2002". Заместник-кметът Пепа Чиликова приветства участниците, треньорите и организаторите, като им пожела успех. Тя отбеляза, че плуването е прекрасен спорт и насърчи младите спортисти да продължат да работят усилено.

Над 80 деца участват в турнира, разделени в три възрастови групи: I група - момичета/момчета, родени между 2017 и 2014 г.; II група - момичета/момчета, родени между 2013 и 2010 г.; III група A - момичета/момчета, родени през 2009 г. или по-рано. Участниците се състезават в различни дисциплини, включително 50 метра свободен стил, гръб, брус, бътерфлай и 100 метра съчетано плуване.

Стефко Шевкенов, председател на клуба, изрази надеждата си, че турнирът по плуване да стане още по-популярен и евентуално да се превърне в регионално състезание. Той също така благодари на Общината за тяхната подкрепа и отличните съоръжения, предоставени за развитието на спорта в града.

Общинският басейн, който беше ремонтиран основно от 2021 г., сега служи като основна тренировъчна база, място за състезания и зона за забавление за децата в Сливен.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев