Рецитал в памет на председателя на Федерацията на каракачаните в България Христо Христов се състоя в Сливен

...........................................
18.05.2024 / 12:41

Зала "Сливен" беше изпълнена до краен предел с хора, дошли на организирания рецитал в памет на преждевременно напусналия този свят през 2022 г. и многоуважаван председател на Федерацията на културно–просветните дружества на каракачаните в България Христо Христов. Присъстващите изпълниха залата, за да отдадат почит на човека, който беше известен със способността си да вдъхновява, обучава, внушава и популяризира културата и традициите на каракачанския етнос. Освен ролята си на председател на Федерацията, Христов беше и общински съветник в местния парламент в Сливен и човек, посветен на каузите, в които вярваше.

Събитието беше организирано от Федерацията на каракачаните в България и Фондация „Христо Христов“, в сътрудничество с Община Сливен.

Сред гостите беше кметът Стефан Радев, който сподели спомени за положителния характер на Христов, неговата енергия и ентусиазъм.

„Имам чувството, че вратата ще се отвори и той ще влезе с широката си усмивка. Гореше във всичко, което правеше, и в обществено-политическия живот, и в бизнеса. Беше пълен с инициативи, идеи, които обсъждахме с часове и те се случваха“, посочи още кметът. Той подчерта, че загубата на личност като Христо Христов е огромна за всички.

„Можете да разчитате на всеки един от нас, така, както ние разчитахме на него. Трябва да се гордеете с него! Ако тази зала имаше двоен на този капацитет, пак щеше да бъде пълна“, заяви още сливенският градоначалник.

Настоящият председател на Федерацията Никола Къчев изрази благодарност към всички, дошли да почетат паметта на Христов и да изразят своето уважение.

Още снимки от новината

...........................................
Кметът Стефан Радев
...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев