Ямбол ще бъде домакин на поредното национално първенство по спортно катерене за купа „Тангра“

...........................................
18.05.2024 / 13:57

Ямбол ще бъде домакин на поредното национално първенство по спортно катерене за купа „Тангра“ на 18 и 19 май, съвпадащо с Деня на българския спорт и Деня на предизвикателството. Организирано от Спортен клуб по катерене, алпинизъм и туризъм „Тангра“ – Ямбол, със съдействието на Община Ямбол и множество спонсори, състезанието ще се проведе на стената за спортно катерене в Градския стадион „Тунджа“.

В първия ден състезателите ще се състезават в категории трудност и скорост за момичета и момчета във възрастови групи 10-11-годишни и 12-13-годишни. На 19 май, неделя, ще се състои състезанието за по-младите участници, разделени на възрастови групи до 7-годишни и 8-9-годишни. Технически конференции ще се провеждат и в двата дни от 9:00 часа, а церемониите по награждаване са планирани за 18:50 часа. Главен съдия на първенството ще бъде Мартин Пенков, бивш състезател по спортно катерене и член на управителния съвет на Българската федерация по катерене и алпинизъм, докато Косьо Локмаджиев, републикански шампион по алпинизъм и член на управителния съвет на сдружение „Български алпийски водачи“, ще изпълнява функциите на съдия-откривател.

За да участват в състезанието, състезателите трябва да са картотекирани в Българската федерация по катерене и алпинизъм, да представят документ за предсъстезателен медицински преглед и да платят стартова такса. За допълнителна информация и регистрация можете да се свържете с Николай Георгиев (тел.: 0893934499).

Община Ямбол изразява радостта си от възможността да бъде домакин на разнообразни спортни събития и очаква с нетърпение да разшири гамата от спортни дейности през следващите години.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев