Под патронажа на държавния глава в Несебър бе открит летния туристически сезон

...........................................
18.05.2024 / 16:30

Президентът Румен Радев подчерта значението на България като целогодишна туристическа дестинация и необходимостта да се популяризира разнообразните възможности, които предлага страната за туризъм. Той направи тези коментари по време на откриването на летния туристически сезон за 2024 г. в Несебър, което се състоя под негов патронаж, съобщиха от пресцентъра на Президентството.

Радев отбеляза, че хората са най-голямото богатство на България и че представителите на местната власт и туристическия бранш са положили огромни усилия, за да поддържат репутацията на страната като първокласна и сигурна дестинация за туризъм въпреки предизвикателствата, породени от пандемията и други глобални проблеми. Държавният глава подчерта конкурентната среда в туристическата индустрия и призова правителството да предприеме стъпки за максимално използване на предимствата на страната като туристическа дестинация и привличане на туристи от различни страни с висококачествени услуги, което би било от полза за икономиката.

Президентът похвали кмета на Несебър Николай Димитров за отличното състояние на града и усилията, които той и неговият екип полагат, за да запазят статута на Несебър като обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Радев също така оцени уникалната комбинация от древна история, красива природа и модерен комфорт, които правят Несебър идеално място за туризъм.

В обръщение към чуждестранните гости и медии на събитието президентът ги насърчи да споделят своя положителен опит в България и да я препоръчат на приятелите и колегите си като страхотно място за лятна почивка през 2024 г. По време на посещението си в Несебър президентът Радев разгледа Старинния град, посети църквите „Йоан Алитургетос“ и „Св. Стефан“ и присъства на концерт на местен състав. Той беше придружен от съпругата си Десислава Радева.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев