Министърът на отбраната Атанас Запрянов откри изложба, посветена на 20-ата годишнина от членството на България в НАТО

...........................................
22.05.2024 / 09:45

Министърът на отбраната Атанас Запрянов отбеляза, че членството на България в НАТО гарантира сигурността, стабилността и просперитета на страната. Той подчерта големия напредък на въоръжените ни сили след присъединяването към Алианса, благодарение на модернизацията и трансформацията, които са постигнати.

На откриването на фотографската изложба, която отбелязва 20-годишнината от членството на България в НАТО, присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на отбраната Радостин Илиев и Аделина Николова, висши военни служители и представители на Министерството на отбраната.

Фотографиите улавят важни моменти от съвместните учения, които са били от съществено значение за интегрирането на нашите въоръжени сили в подготовката за пълноправно членство в НАТО. Те също така показват етапите от развитието на Българската армия като част от Алианса през последните 20 години, както и основните моменти от нейното участие в операциите на НАТО в страни като Ирак, Афганистан, Косово и Босна и Херцеговина.

Министър Запрянов изрази своята благодарност към авторите на фотографските творби - Вяра Йовева, фотограф на Министерството на отбраната, капитан Мария Крашевска от Съвместното командване на силите, капитан Иван Дончев от Военновъздушните сили, Иван Кацаров от Военноморските сили, Соня Колчакова от Военномедицинската академия, Красимир Тодоров, фотограф на вестник "Българска армия", и Огнян Стефанов, дългогодишен фотограф към Военновъздушните сили, за техния принос в увековечаването на историята на българските Въоръжени сили като неразделна част от колективната система за отбрана.

Фотографската изложба е част от националната програма с инициативи за отбелязване на 20-ата годишнина от членството на Република България в НАТО и 75-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Жителите и гостите на София ще имат възможността да видят изложбата до 4 юни 2024 г.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев