Община Нова Загора продължава да предлага социалната услуга „топъл обяд“

...........................................
22.05.2024 / 15:35

Община Нова Загора продължава да предлага социалната услуга „топъл обяд“ чрез проект „Топъл обяд в Община Нова Загора“. Този проект се финансира по програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, която се подкрепя от Европейския социален фонд плюс.

Редовно, в работните дни от месеца, около 190 лица получават супа, основно ястие, хляб и понякога десерт. Храната се приготвя, като се вземат предвид хранителните нужди на хората, които я получават, и се спазват санитарните изисквания и разпоредбите за здравословно и балансирано хранене.

Освен това хората все още могат да кандидатстват за участие в този проект. От началото му са получени общо 309 заявления за включване, като 240 души вече получават безплатен топъл обяд.

В допълнение към предоставянето на тази важна услуга, проектът също така осигурява подкрепа под формата на съпътстващи мерки, съобразени с индивидуалните нужди на хората от целевите групи. Проектът ще продължи да работи до 30 септември 2025 г., като общата му стойност е 520 533,12 лева.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев