Подготовката за предстоящите избори върви по план

Министерски съвет
23.05.2024 / 10:43

Подготовката за предстоящите избори върви по план. Това беше обсъдено на работна среща, свикана от министър-председателя Димитър Главчев преди изборите на 9 юни. На срещата присъстваха министри от различни ведомства, включително транспорт, електронно управление, регионално развитие и вътрешни работи, както и представители на външното министерство и администрацията на Министерския съвет.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров съобщи, че процесът на проверка на машините за гласуване скоро ще приключи. Той също така подчерта, че необходимите мерки за видеонаблюдение са предприети. За първи път определени лица, като представители на политически партии, неправителствени организации и академични среди, бяха включени в процеса на проверка, който включва Министерството на електронното управление (МЕУ), Българския институт по метрология (БИМ) и Българския институт за стандартизация (BIS).

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова обяви, че избирателните списъци, изготвени от ГРАО, ще бъдат изпратени до областните администрации до 6 юни.

Заместник-министърът на външните работи Иван Кондов разкри, че ще има общо 769 избирателни секции в чужбина. Значителен брой държавни служители ще бъдат изпратени в чужбина, за да гарантират успешното провеждане на изборите.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов подчерта важността на предотвратяването на купуването на гласове като основна мярка за осигуряване на честни избори.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев