Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков участва в международната конференция „Black Sea Defense and Aerospace"

...........................................
23.05.2024 / 10:51

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков участва в международната конференция „Black Sea Defense and Aerospace (BSDA)“, която се проведе в Букурещ, Румъния, от 21 до 24 май. Генерал-лейтенант Стойков подчерта ангажимента на България да допринесе за стабилността и сигурността в региона чрез адаптиране и модернизиране на нейните въоръжени сили за ефективно справяне със заплахите за Източния фланг на Алианса.

Той говори за основните рискове и заплахи за Черноморския регион и сподели дейностите, които България предприема самостоятелно или съвместно със съюзниците си за укрепване на сигурността в регионален и глобален контекст. Деветото издание на конференцията беше организирано съвместно от румънското Министерство на националната отбрана и Министерството на външните работи. Основните теми, обсъдени по време на форума, обхващаха области като отбрана, киберсигурност, антитероризъм, обществен ред и правоприлагане, управление на кризи, пожарна безопасност, борба с трафика на наркотици, защита на границите и противодействие на трансграничната организирана престъпност.

Събитието включваше и изложба, където водещи компании представиха най-новите отбранителни продукти и технологии. Тази година изложението привлече над 500 изложители от цял ​​свят и беше посетено от над 30 000 души. По време на конференцията генерал-лейтенант Стойков проведе кратки работни срещи със свои колеги от държави членки на НАТО и ЕС и държави партньори.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев